tu,dulce viata... ascultami suspinul!



Monday 2 March 2009

we don't have to..WE MUST!and guess what:WE WON'T!


pentru ca nu ne vom putea descoperi identitatea!


wow n-am mai scris de ceva vreme .
in timpul asta in care nu am scris deloc..am stat totusi pe net,pentru ca netul,semintele,alunele,jointurile,chiulul,si betiile sunt ca tarfele: te apuci de ele si nu le mai lasi :))...bine poate am exagerat putin (sau nu) dar se intelege aluzia. Si cum spuneam am stat pe net si am urmarit site-uri peste site-uri si bloguri peste bloguri..fiecare mi s-a parut unic si special in felul sau.fiecare are grija sa isi puna amprenta sa se evidentieze cat mai mult.Pana si sinceritatea.Dar suntem UNICI LA FEL CA TOTI.esti unic la fel ca ceilalti.SUNT UNICA CA SI RESTUL.


Si asta pentru ca fiecare in sinceritatea sa..in originalitatea sa..face lucruri pe care le observi si la altcineva. Iti dovedesc ca am dreptate...uite-te la 5 bloguri diferire si o sa vezi ca felul in care scrie fiecare este..atat de banal..(nu spun ca eu nu sunt pentru ca sunt)...stii..sintagmele acelea de genul:" in timpul acela" sau superficialitatea verbelor la indicativ perfect simplu:"cuprinse","spuse" bla bla (sper ca nu am gresit timpul). Un bun amic de-al meu era ingrijorat din cauza profunzimii cuvintelor lui atunci cand scrie.E de parere ca majoritatea cuvintelor si-ar gasi o mai mare frumusete daca ar fi in engleza..asa ca ar trebui sa scrie in engleza de acum inainte....:"love","teardrops","ladybugs","dirt","wishes","music"Si daca stau 12 secunde sa pronunt "MUZICA" apoi "MUSIC"..MDAP CHIAR ESTE O DIFERENTA...parca le pronuntam cu mai multa pofta de viata si de ele..parca le-am simti(si "parca" asta imi pare superficial dar daca scriu in romana.... anyway are dreptate,in unele lucruri nu ne regasim ori nu ne simtim noi insine si tocmai asta ne determina sa scriem kestii a caror idee o vizualizam dar nu stim sa o sculptam in vorbele astea brutale...si tocmai pentru ca nu ne regasim..uite primul motiv pentru care cred ca suntem banali. Deprimant de previzibili! Si acum cel mai previzibil lucru: cnv o sa spuna ca nu sunt nationalista.Ba uite ca sunt.multe din traditiile noastre sunt peste frumos(beautiful) si maret (mighty,great,sublime,magnificent)..dar suntem o tara trista ! trista aka coapta si putrezita inside cu cat generatiile noi le acopera pe cele dinaintea lor.Si normal ,viata asta pe care ne-o dorim ...e PLASTICA.Iar noi suntem si mai plastici si so NOT open-minded.Pentru ca ne "deschidem mintea" numai la lucrurile care ni se par interesante si nu constructive.

Iar libertatea de care ne bucuram nu este libertatea de care stim cum sa profitam.

Nu stim sa fim nici originali si nici sinceri pentru ca nu suntem sinceri cu noi insine.Si nu ma contrazice,citeste jurnalul adolescentului miop sau maitreyi si vei vedea cum omul intr-adevar este in stare sa CREADA ca spune adevarul(care pana la urma este la fel de subiectiv cat sunt eu de incapatanata and belive me I'm pretty damn stubborn myself.Personal nu cred ca vom "apuca" o viata mai buna..nu in 100 de ani ( asta daca Pamantul nostru intoxicat va mai rezista) ,MAI DEGRABA VOM REGRESA.pentru ca la asta ne princepem cel mai bine.

Si pentru ca suntem buni,suntem MAI BUNI atunci cand ne agatam de un fir de ata.Atunci cand suntem amenintati sau aproape de neant(priveste neantul ca pe o bataie zdravana...despartire de cel pe care il iubesti..sau moarte).

Ne trebuie situatii extreme ca sa fim sinceri cu noi...si de fapt nici atunci...uite-te la Alexandru Lapusneanu :domnitorul se imbolnaveste grav si doreste sa se calugareasca.Mitropolitul ii indeplineste dorinta, dandu-i numele de Paise. Asa dar toate bune si frumoase.dupa ce a ucis si a taiat nenorocitul s-a calugarit. Dar domnitorul se trezeste din lesin si cand isi da seama ca a fost calugarit ii amenita pe toti cei din jurul sau cu moartea. Asa suntem si noi..facem promisiuni pe care le-am indeplini numai daca ni s-ar indeplini dorinta,iar odata indeplinita dorinta uitam ce am promis. Nu ti se pare strain cazul pentru ca daca nu te-ai aflat tu in situatia de fata atunci ti s-a facut o promisiune stearsa de prea mult sarcasm si memorie proasta. DA..ce tristi suntem...atat de tristi ca ti-e mila sa te gandesti ce ar fi daca!...pentru ca,sincer..nu te mai gandi..ce ar fi daca..NU O SA FIE ..doar o spui sa fii mai indragit sau sa ti se castige increderea.


Increderea nu se bazeaza pe nimic dar totul se bazeaza pe incredere..increderea s-ar baza pe experienta si nu pe intuitie,dar pentru ca suntem fiinte rationale(my ass)..trebuie sa facem ca la carte..o carte inventata si reinventata..o carte nescrisa dar stiuta..o lege..un cod.VRAJEALA! Deja aberez si sigur nu mai stii de la ce a inceput controversa asta a mea:)). Cand cineva imi datoreaza o suma de bani..am o memorie remarcabila..dar cand am o datorie fata de cineva ..nu-mi pot da seama cum pot sa uit sa ii raspund la telefon sau sa imi doresc macar sa ii returnez imprumutul! :)) asta ca sa..va dati seama ca..nu suntem foarte diferiti unul de celalalt. De la un simplu cuvant in care nu ne regasim..pana la ultimul ban..traim in sistemul pe care noi l-am creat.Si nu suntem victime ale acestui sistem,suntem complici!Iar daca ni s-ar oferi ocazia de a crea o lume mai buna..NU AM FACE-O!